25 Şubat 2014 Salı

Flakefestli Tahıl Barlar. Yeni lezzetler, yeni keyifler...


Sizlere Flakefest ile yapacağınız nefis tarifler vermeye devam ediyoruz. Kış ayları için ideal, besleyici ve lezzetli tahıl barlar için malzemeler: 


1 su bardağı Flakefest Mısır Gevreği (Çok küçük parçalara ayrılacak şekilde ufalayın.)
1 su bardağı yulaf gevreği
1/2 su bardağı keten tohumu ve çekirdek içi karışımı (Karışım yerine iki malzemeden sadece birini de kullanabilirsiniz.)
1 avuç kuru üzüm
2 çorba kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı toz şeker (Az şekerli seviyorsanız daha az da olabilir.)
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı su
1 çimdik tuz
1 çimdik tarçın

Yapılışı:
Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
Ocaktaki tencerede tereyağını eritin. Tencereye balı ve suyu ekleyin. Katı malzemeleri katarak karıştırın. Malzemeler iyice karışıp renk biraz koyulaşınca ocaktan alın. 

Elinizle büyük parçalar alarak dikdörtgen form verin ve aralıklarla yağlı kağıt üzerine serin.(Parçalar piştikçe kurabiye gibi yayılabilir, bunu önlemek için dikdörtgenleri yüksek yapın.)
180 derecede 25 dakika pişirin. Rengi kahverengiye dönünce fırından çıkarın. (Sıcakken dağılacak gibi görünse de soğuyunca sertleşecektir.)


                                          Kıtır kıtır tahıl barlarınız hazır, afiyet olsun. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder